Çek Cumhuriyeti Vizesi Nasıl Alınır?

Vize Bilgileri

Vize Formu

Ülkenin vize formunu *.pdf dosyası olarak görüntülemek için lütfen tıklayın.

(Formlar siyah tükenmez kalemle ve büyük harflerle doldurulup evraklarla beraber tarafımıza gönderilmelidir.)
Vize formunu görüntüleyebilmeniz için Adobe Acrobat Reader programının bilgisayarınızda yüklü olması gereklidir.

  • Yeşil, gri ve kırmızı pasaportlara vize uygulanmamaktadır.Schengen anlaşmasına dahil ülkelerdendir.
  • Pasaportunuzun süresi seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerli olmalıdır.Gümrük ve döviz kayıtları dışında pasaportunuza kayıtlı ,vize alacak kişiler kadar boş vize sayfa bulunması gerekmektedir. 18 yaşından küçük çocuklar yalnız seyahat ettikleri takdirde anne ve babalarından noter den alınmış muvafakatname olması gerekmektedir.Anne veya baba dan birisi ile seyahat ediyorsa seyahate katılmayan velisinden muvafakatname gerekmektedir.
  • Yurt dışında geçerli minimum 30.000 euro teminat veren seyahat sağlık sigortası istemektedir. (Şirketimizden Paket program satın alan misafirlerimiz için sigorta tarafımızdan yapılmaktadır)
  • Varsa eski Schengen A.B.D, İngiltere vizelerinizin fotokopileri
  • Vize işlemlerinizin başlatılabilmesi için pasaportun aslınında evraklar ile birlikte tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir.
  • Evlenme yada boşanmadan dolayı soy ismi değişen misafirlerimizin pasaportlarını değiştirmeleri gerekmektedir.(son 1 ay içerisinde yapılmış değişmeler hariç)
  • ÇEK KONSOLOSLUĞUNDAN ALINAN VİZELER GENELLİKLE SEYAHAT TARİHİNDEN 1 YADA 2 GÜN ÖNCE SONUÇLANMAKTADIR.
  • Konsolosluk gerek gördüğü taktirde ek bir evrak talep edebilir
  • 10 yıldan eski normal yada yeşil pasaportlar ile yurtdışına seyahat edilememektedir.
  • SAYFA BAŞINDA BULUNAN VİZE MÜRACAAT FORMU TÜM MİSAFİRLERİMİZ TARAFINDAN DOLDURULUP İMZALANARAK EVRAKLAR İLE BİRLİKTE TARAFIMIZA ULAŞTIRILMALIDIR, FORMDA ÖZELLİKLE 17.SORU İKAMET ADRESİ VE CEP TELEFONU, 37.SORU İMZA VE SON SAYFADAKİ SAĞ KUTU İÇERSİ İMZALANMALIDIR, (ÇİFT İMZA OLMASI GEREKİYOR) 15 YAŞINDAN BÜYÜK ÇOCUKLAR VİZE FORMLARINI KENDİLERİ İMZALAMALIDIR, 15 YAŞINDAN KÜÇÜK OLANLAR İÇİN FORM ANNE BABALARI TARAFINDAN BİRLİKTE İMZALANMALIDIR.
  • VİZE ÜCRETİ 120 EURO VİZE + 10 EURO SİGORTA ŞEKLİNDEDİR.MÜNFERİT VİZE İŞLEMLERİ İÇİN GEÇERLİ OLAN ÜCRETTİR.
  • 24/09/2014 TARİHİNDEN İTİBAREN TÜM SCHENGEN ÜLKELERİ PARMAK İZİ UYGULAMSINA BAŞLADIĞI İÇİN VİZE ALACAK MİSAFİRLERİMİZİN VİZE MÜRACAAT MERKEZLERİNE ŞAHSEN GELMELERİ GEREKMEKTEDİR. SONRASINDA SCHENGEN VİZESİ İÇİN PARMAK İZİ VEREN YOLCULARIMIZIN ( AVUSTURYA'DAN VERİLEN PARMAK İZİ HARİÇ) GELMESİNE GEREK YOKTUR.
  • NOT: KONSOLOSLUK VE ELÇİLİKLER VİZE MÜRACAATI YAPILDIKTAN SONRA İLAVE OLARAK EVRAK TALEP EDEBİLİRLER

Gerekli Belgeler (Turistik)

İş Veren

  • ilgili makama hitaben, antetli kağıda yazılmış seyat tarihleri ve şirketteki görevini belirten şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.(sizin ile birlikte seyahat edecek eş,çocuk, anne baba var ise beraber seyahat edeceğinizi ve masraflarının sizin tarafınızdan karşılanacağını belirtiniz)
  • Şirket imza sirküleri
  • İlgili yıla ait vergi levhası
  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi.
  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.
  • son bir hafta  içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi. şirkete ait hesap cüzdanları kişi firmada tek yetkillisi ise kabul edilir ortak ise  kabul edilmez kredi kartı extraları yeterli olacaktır aksi taktirde şahsi hesap cüzdanı olmak zorundadır.
  • Fotoğraf ( 2 adet 35 x 45mm boyutunda, kafa boyutu 35 mm`den daha buyuk olmayan, son 6 ay icinde, cepheden ve beyaz fonda cekilmis olmalidir) fotoğraf örneği sayfa başında mevcuttur
  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kimlik fotokopisi
  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası ( Şirketimizden paket program satın alan misafirlerimiz için geçerli değildir)

Sigortalı Çalışanlar

  • İlgili makama hitaben, antetli kağıda yazılmış seyahat tarihleri ve şirketteki görevini belirten şirket imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.
  • Şirket imza sirküleri
  • İlgili yıla ait vergi levhası
  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi.
  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.
  • son bir hafta içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi. şirkete ait hesap cüzdanları kişi firmada tek yetkili ise kabul edilir ortak ise kredi kartı extraları yeterli olacaktır aksi taktirde sahsi hesap cüzdanı olmak zorundadır
  • Fotoğraf ( 2 adet 3,5 x 4,5mm boyutunda, kafa boyutu 35 mm`den daha buyuk olmayan, son 3 ay icinde, ön cepheden ve beyaz fonda cekilmis olmalidir) fotoğraf örneği sayfa başında mevcuttur
  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kimlik fotokopisi
  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası ( Şirketimizden paket program satın alan misafirlerimiz için geçerli değildir)
  • SSK işe giriş bildirgesi badrollü olucak sekilde
  • Son dört aylık maaş bordroları (şirket tarafından kaşeli imzalı olucak sekilde )
  •  Ssk 4a hizmet dökümü e-devletten temin edilebilir

Emekliler
  • ilgili makama hitaben yazılmış seyahat tarihleri ve ev adresi telefon  bilgileri yazılı vize talep yazısı.
  • Emekli cüzdanı
  • Emekli maaş cüzdanı
  • son altı aylık hareketleri içeren sonunda enaz 2.500 - 3000 TL bakiye olan son 1 hafta içersinde işlem görmüş şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi.
  • Fotoğraf ( 2 adet 35 x 45mm boyutunda, kafa boyutu 35 mm`den daha buyuk olmayan, son 6 ay icinde, cepheden ve beyaz fonda cekilmis olmalidir) fotoğraf örneği sayfa başında mevcuttur
  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kimlik fotokopisi
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

Esnaf Sanatkarlar ve Serbest Meslek Mensupları

  • ilgili makama hitaben antetli kağıda yazılmış seyahat tarihleri ve şirketteki görevini belirten şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.
  • İmza beyannamesi
  • İlgili yıla ait vergi levhası
  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi.
  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.
  • son bir hafta içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi. şirkete ait hesap cüzdanları kabul edilmez şahsi hesap cüzdanı olmak zorundadır.
  • Fotoğraf ( 2 adet 35 x 45mm boyutunda, kafa boyutu 35 mm`den daha buyuk olmayan, son 6 ay icinde, cepheden ve beyaz fonda cekilmis olmalidir) fotoğraf örneği sayfa başında mevcuttur
  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kimlik fotokopisi
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

Doktorlar,Avukatlar,Eczacılar, Mühendisler,Diş Hekimleri

  • ilgili makama hitaben antetli kağıda yazılmış seyahat tarihleri şirketteki görevini beliten şirket imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.
  • İmza beyannamesi(şirket ise imza sirküleri)
  • İlgili yıla ait vergi levhası
  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi.
  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.
  • son bir hafta içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi. şirkete ait hesap cüzdanları kişi firmada tek yetkili ise  kabul edilir  firma ortagı  ise kişiye ait kredi kartı extreleri yeterli olacaktır aksi taktirde şahsi hesap cüzdanı olmak zorundadır.
  • Fotoğraf ( 2 adet 35 x 45mm boyutunda, kafa boyutu 35 mm`den daha buyuk olmayan, son 6 ay icinde, cepheden ve beyaz fonda cekilmis olmalidir) fotoğraf örneği sayfa başında mevcuttur
  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kimlik fotokopisi
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

Devlet Memurları

  • Seyahat amacını belirten ilgili makama hitaben yazılmış ünvanı  seyahat tarihleri  adresi ve telefon detayları yazılı dilekçe.
  • Çalıştığı kurumdan görevini ve izinli olduğunu belirten kaşeli imzalı yazı.
  • imzalı kaşeli son üç aylık maaş bordroları ve kurumla ilgili arkalı önlü kimlik fotokopisi.
  • son bir hafta içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi.
  • Fotoğraf ( 2 adet 35 x 45mm boyutunda, kafa boyutu 35 mm`den daha buyuk olmayan, son 6 ay icinde, cepheden ve beyaz fonda cekilmis olmalidir) fotoğraf örneği sayfa başında mevcuttur
  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kimlik fotokopisi
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

Öğrenciler

  • Okuldan alınmış öğrenci belgesi.
  • Masraflarını karşılayacak
  • velisine ait belgeler.(yukarıdaki meslek gruplarından hangisi ile meşgul olunuyorsa o meslek grubuna ait belgeler.).
  • Velisinden masraflarının karşılanacağına dair yazı.
  • Fotoğraf ( 2 adet 35 x 45mm boyutunda, kafa boyutu 35 mm`den daha buyuk olmayan, son 6 ay icinde, cepheden ve beyaz fonda cekilmis olmalidir) fotoğraf örneği sayfa başında mevcuttur
  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Kimlik fotokopisi
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

Gerekli Belgeler (Ticari)

İş Veren

  • Çek Cumhuriyeti Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış seyahat tarihleri  şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.yazıda masraflarınızın firma tarafından karşılanacağı ve gideceğiniz firma veya fuar ile ilgili detayların belirtilmesi gerekir.
  • Şirket imza sirküleri
  • İlgili yıla ait vergi levhası
  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış orijinal faaliyet belgesi.
  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.
  • son bir hafta içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi.Şirkete ait hesap cüzdanları sirketin tek yetkilisi ise  kabul edilmektedir sirket ortagı ise kişiye ait kredi kartı extreleri yeterli olcaktır aksi taktirde sahsi hesap gereklidir  
  • Fotoğraf ( 2 adet 35 x 45mm boyutunda, kafa boyutu 35 mm`den daha buyuk olmayan, son 6 ay icinde, cepheden ve beyaz fonda cekilmis olmalidir) fotoğraf örneği sayfa başında mevcuttur
  • Ziyarete gideceğiniz firma yetkilileri tarafından kaşeli imzalı isminize gelmiş davet mektubu.
  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • Kimlik fotokopisi
  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)
  • sgk işe giriş bildirgesi bodrollü olucak sekilde
  • Son dört aylık maaş bordroları şirket tarafından kaşeli imzalı olucak sekilde
  • son dört aylık ssk prim bildirgeleri ve ssk hizmet dökümü

İletişim

Başkonsolosluk binası Eski Maçka Otelinin Besiktaş istikametinde 50 metre aşasında bulunmaktadır.
Başkonsolosluğun yerini haritada görmek için burayı tıklayınız. Daha detaylı harita için burayı tıklayıniz.
Adres: Abdi İpekci Cad. No: 71, 34367 Maçka, İstanbul
Telefon: 0090-212-2329046, 2309597
Faks: 0090-212-2319493
E-Mail: istanbul@embassy.mzv.cz Web: www.mzv.cz/istanbul
İstanbul Başkonsolosluk görev çevresi aşağıda yeralan illeri içerir:Istanbul, Ardahan, Artvin, Balikesir,Bartin, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Canakkale, Corum, Duzce, Edirne, Erzurum, Giresun, Gumushane, Karabuk, Kars, Kastamonu, Kirklareli, Kocaeli, Ordu, Rize, Samsun, Sakarya, Sinop, Tekirdag, Trabzon, Yalova, Zonguldak----------

Yukarıdaki iller haricindeki kalan illerde vize başvuruları vfs global'in ANKARA, İZMİR VE ANTALYA  ofislerinden vize başvurularını gerçekleştirebilirler

http://www.mzv.cz/ankara/tr/first_article.html