Seyahat Rehberi

Mavi ve Yeşilin Her Tonunu Sunan Dünyanın En güzel 12 Tropik Ada

Phuket

İster balayı çiftleri ister eşsiz bir deniz tatili arayanlar için 12 tropik ada sizi bekliyor.

İş hayatının yoğunluğundan bunalıp ıssız bir adaya düşme hayali kuranlardan mısınız? Tropik adalar; turkuaz renkli temiz suları, büyüleyici doğal güzellikleri ve dalış tutkunlarını kendine hayran bırakan su altı yaşamları ile dünyanın en popüler turizm bölgelerini oluşturuyor.

Özellikle balayı çiftleri rüya gibi bir tatil için tropik adaları tercih ediyor. Unutulmaz manzaralar bir masalı yaşamakta olduğunuzu hissettiriyor. Hem yaz sezonunda hem de kış sezonunda birbirinden güzel adalar turistlerle dolup taşıyor. İşte denizlerinin rengi ve doğal güzellikleriyle instagram profilinizin yıldızı olmaya aday 12 tropik ada…


1. Maldivler

En güzel tropik adalar dendiğinde akla ilk gelen isim Maldivler oluyor. Bembeyaz kumsallarıyla ünlenen Maldivler, romantik günler geçirmek isteyen çiftlerin gözdesi. Maldivler’de deniz mavinin her tonunu içeriyor. Dalış ve şnörkel sporları için dünya standartlarında bölgelere sahip olan ada takımı, sörf yapmak için de dünyadaki en ideal yerlerden biri.

Maldivler


2. Seyşeller


Hint Okyanusu’nda bulunan Seyşeller, keşfedilmeyi bekleyen 115 ada ve adacıktan oluşuyor. Seyşeller’i tercih edecek olan tatilseverlere Mahe, Praslin ve Digue adalarını görmeleri tavsiye ediliyor. Tropik ormanlarla çevrelenen Seyşeller, dev kaplumbağalarla yürüyüş yapabileceğiniz, deniz kum güneş üçlüsünün tadını sonuna kadar çıkartabileceğiniz bir lokasyon.

Seyşeller

3. Bali Adası

Tropik ada tatili yaparken bütçenizi yormayacak bir seçenek arıyorsanız Bali emrinize amade! Egzotik bir tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden olan Bali Adası, mercan kayalıklarıyla çevrili. Hem siyah hem beyaz kumsallarıyla ziyaretçilerini mest eden tropikal ada maymun ormanlarında maymunlarla yürüyüş yapma olanağı sunuyor.

Bali


4. Phuket Adası


Tayland’ın en büyük adası olan Phuket, tatil adaları arasında en çok ziyaret edilen lokasyonlardan biri. Dünya genelinde “balayı merkezi” olarak nitelendiriliyor. Huzur ve sakinlik ya da çılgın ve hareketli gece hayatı… Bir tropik adadan beklentiniz her ne ise Phuket Adası bunu fazlasıyla karşılıyor. Phuket Adası; büyüleyici doğa manzaraları, tropikal gün batımı ve ideal sıcaklıktaki denizi ile Asya’nın en önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor.


5. Florida Keys

Florida Keys, Amerika’nın sahip olduğu tek mercan resifine ev sahipliği yapıyor. Palmiyelerle süslü sevimli sahilleri balıkçılarla dolup taşıyor. Florida Keys, pek çok adacıktan oluşuyor ve bu minik adalar kilometrelerce uzunluğundaki köprülerle birbirine bağlanıyor. Gün batımı sırasında bu köprülerde yolculuk etmek, iki adanın tam ortasında selfie çekmek oldukça keyifli.

Florida keys


6. Fiji

Fiji, gençlerin ve balayı dönemindeki çiftlerin gözde tropik adalarından biri. Pasifik Okyanusu’nun güneyinde bulunan Fiji, egzotik atmosferi, tropik ormanları ve benzersiz güzellikteki plajlarının yanında 1500’den fazla deniz canlısına da ev sahipliği yapmasıyla da dikkat çekiyor. Doğa tutkunlarının favori destinasyonlarından biri olarak öne çıkıyor.

Fiji


7. Lipe Adası

Su altı yaşamını gözlemlemek istiyorsanız Lipe Adası tam size göre! Tayland’ın güneyindeki bu yarım adanın her plajından denize girilebiliyor. Renkli su altı yaşamıyla fanusu andıran kıyılara sahip olan Lipe’de şnorkelle sıkılmadan saatlerce yüzebilirsiniz. Lipe Adası’nda, tatil merkezlerinden geleneksel kulübelere, aile dostu otellerden sadece yetişkinlere özel lüks mekanlara kadar pek çok konaklama seçeneğine sahipsiniz.


8. Hawaii Adaları

Su altı volkanlarının püskürttüğü lavlardan meydana gelen Hawaii Adaları, oldukça zengin ve enteresan bir canlı faunasına sahip. Pasifik Okyanusu’nda bulunan ada takımında deniz tatiliyle birlikte kültür tatili yapmak da mümkün. Çünkü ada volkan turizmiyle de öne çıkıyor. Gezegenin en görkemli yanardağlarını keşfetmek nefes kesen bir deneyim. Volkan keşiflerinin ardından buz gibi akan Hawaii şelalelerinde serinleyebilirsiniz.

Hawaii


9. Bora Bora Adaları

Bora Bora Adaları’nın saydam lagünleri ve resif adaları o kadar güzel ki, bir gelen bir daha gelmek istiyor. Dalış ve tırmanış gibi etkinliklerin yanında çılgın partilere de ev sahipliği yapan ada takımı; isteyene spor, isteyene manzara, isteyene gece hayatı sunuyor. Bora Bora Adaları’na gitmeye karar verirseniz, su bungalovlarının fotoğrafını çekmeyi ve bir Hindistan cevizi ağacının altında romantik gün batımı manzarasını izlemeyi unutmayın.

Bora Bora


10. Bermuda

Şeytan üçgeninden konum paylaşmak havalı ve çılgınca! Dünyanın en güzel adalarından biri olmasının yanında yüksek maliyetiyle de dikkat çeken Bermuda, lüks bir tatil yapmak isteyenlerin gözdesi. Eski zamanlarda kaybolan gizemli gemiler ve uçaklarla ön plana çıkan ada artık daha çok doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Şnorkelle yüzerek rengarenk balıklara arkadaşlık etmek isterseniz ya da mağara keşiflerine katılarak içinizdeki kaşifi beslemek isterseniz Bermuda harika bir seçenek.

Bermuda


11. Nikoya Yarımadası

Ekonomik ve göreceli olarak sakin bir tatil yapmak isteyenlerin adresi Nikoya Yarımadası! Kosta Rika’nın kıymetli tatil lokasyonu Nikoya Yarımadası, geniş ormanlık alanları ve keyifli plajlarıyla dikkat çekiyor. Sörf tutkunları yılın her döneminde yarımadaya akın ediyor. Yarımadaya oldukça yakın bir bölgede bulunan Playe Granda kumsalları deniz kaplumbağalarının üreme noktalarından biri. Eğer tatilinizi Ekim-Mart aylarına denk getirirseniz kumsalda yuva yapmak için büyük çaba sarf eden sevimli caretta caretta kaplumbağalarını seyredebilirsiniz.


12. Cook Adaları

Cook Adaları, Yeni Zelanda’ya bağlı takımadalardan oluşuyor. Adalardaki parlak deniz kulağı ve tropikal ağaçlarla bezeli minik tepeler fotoğraflarınıza çok yakışacak! Cook Adaları’nın sessiz sakin atmosferi zamanı durduruyor ve ruhunuza doğa terapisi uyguluyor. Yeşil ve mavinin her tonda iç içe geçtiği ihtişamlı Cook Adaları, özel bir renk paletine sahip ve fotoğrafların daha güzel görünmesini sağlıyor.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir