Tatil Önerileri

Mavi Tur daEn Gözde Rotalar

mavi tur

Her yaz rotanızı maviye çeviriyor, mavi tur ile kumsalların, güneşin ve denizin tadını kıyıda çıkarıyorsanız bu yaz manzaranızı denizden karaya çevirmeye ne dersiniz? Tüm yılın yorgunluğunu atmak, zihninizi dinlendirmek, sessizliğin içinde dingin bir tatil geçirmek ya da hem şehirden uzaklaşmak hem de eğlenmek isterseniz, mavi tur için doğru bir rota belirlemeniz yeterli. Türkiye, mavi tur programları için her beklentinize cevap veriyor. Tatil konseptinizi belirleyin ve üç kıyıyı çerçeveleyen maviliklerden birini seçin. Uzun bir tatil planlıyorsanız, Türkiye’den başlayan yolculuğunuza yurt dışında da devam edebilirsiniz. Avrupa’da hem deniz hem kültür turu yapabileceğiniz koylar ya da bembeyaz kumsallarıyla okyanus açıkları sizi bekliyor olacak.


Yeni başlayanlar için mavi tur nasıl yapılır?

Daha önce mavi tur yapmadıysanız, hayal gücünüzün sınırlarını genişletmekle işe başlayın. Özgürlük hissini, derin denizlerle buluşmanın bambaşka bir boyutunu, tarih, keşif ve eğlenceyi deneyimlemek için tatilinize farklı açıdan bakmak önemli. Mavi tur nedir denilince aklınıza gelenler, beklentilerinizi belirlemede işe yarayacaktır. Tatile ayıracağınız zaman, tatilinizden ne beklediğiniz, size özel ilk mavi tur rotanızı belirlemek için yeterli. Tarihi yerleri görmek, eğlenmek, dalış yapmak, oksijen depolamak, Ege’nin en güzel koylarında yüzmek, Akdeniz’de antik bir keşfe çıkmak. Sizin için tasarlanan mavi tur rotalarına bir göz atın ve sıra dışı bir tatil deneyimine hazırlanın.


Kısa tatiller için harita Marmaris’i gösteriyor

Üç dört günde mavi yolculuk turu nasıl yapılır mı diyorsunuz? Deniz gibi sınırsız olun, rotanızı Akdeniz’e çevirin ve yolculuğun tadını kısa tatillerinizde bile çıkarın. 3 gece 4 gün süren, Akdeniz’in muhteşem koylarını gezebileceğiniz mavi tur Marmaris – Fethiye programları kısa tatiller için ideal. Sabah güneşini karşılayarak başlayan mavi yolculuğunuz, Göcek, Akvaryum Koyu, Ekincik Körfezi gibi duraklarda devam ediyor. Berrak koylarda dalış yapabileceğiniz, Göcek koyunun ada manzaralarında dinlenebileceğiniz gün, konaklayacağınız koya yanaşarak devam ediyor. Fethiye körfezinin koylarında demirleyerek, geceyi eğlence mekanlarında devam ettirebilir ya da dağlardan gelen kekik kokuları eşliğinde doğayı dinleyebilirsiniz.


Bu mavi tur, aynı zamanda meraklıları için harika bir tarih yolculuğu olacaktır. Fethiye körfezi, tekne kiralayarak gezebileceğiniz antik şehirlerin bulunduğu koylarla dolu bir cennet. Kekova ve Kaleköy koylarının sakladığı Simena antik kenti, Bizans döneminden kalan kilise yapılarının izlerini sürebileceğiniz Gemiler Adası ziyareti, mavi turunuza görkemli anılar ekleyebileceğiniz noktalar.


Bodrum’da başlayan Bodrum’da biter, Gökova Körfezi Mavi Tur için tek başına yeter!

Yaz mevsiminde özellikle İstanbul’dan gelen turistlerin gözdesi Bodrum’da hem sakinliği hem sosyalliği yaşamak isterseniz, Bodrum’da başlayan, Gökova Körfezi’ne doyuran ve yine Bodrum’da biten mavi tur rotalarını seçebilirsiniz. Kıyıdan uzaklaşmadan, gün içinde cıvıl cıvıl koylarda yüzebilir, alışveriş yapabilir ve Halikarnas Balıkçısı’na bir selam verebilirsiniz. Ormanın yeşil manzarası, mavinin yüzlerce tonu arasında yapacağınız bu mavi tur Bodrum rotası, batı ve güney olmak üzere planlanır. Batı yönünde sizi, Turgutreis, Yalıkavak, Gümüşlük bekliyor. Güney yakasında yolculuk Akyarlar Koyu’nda başlıyor. Bu rota, Bitez, Bağlar, Karainci, Adaboğazı, Ören, Akbük gibi yaz mevsiminin gözdesi bir çok koyu takip ediyor.

Mavi yolculuk günlük olsun, farklı olsun, tarih koksun diyenler için Trabzon keşfi

Türkiye’nin kuzey kıyılarında da tercih edebileceğiniz mavi tur seçeneği, İstanbul çıkışlı olarak konaklayabileceğiniz ya da günübirlik planlanmış tur alternatiflerini içeriyor. Ganita ve Akçaabat arasındaki Karadeniz coğrafyasını, müzeleri, Sümela Manastırı’nı görmek, maviyle kültürü bir araya getirmek isteyenler için hazırlanan mavi tur Trabzon turları, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken yolculuklardan. Tatil için uzun zaman ayıramıyor ancak maviliklerde bir deniz yolculuğu ile dolu dolu bir şehir turu atmak istiyorsanız, İstanbul da harika bir seçenek olabilir. Günübirlik turların zengin içerikli bu şehirleri, tarihi, doğası, kültürü ve ritmi ile sizi büyülerken, denizde yolculuk yapma zevkini de yaşayabilirsiniz.

Mavi tur İstanbul için şehir merkezinden başlıyor, Avrupa yakası sahilinden ilerlerken, Boğaz’ın muhteşem manzarası, yalıları, hisarları, tarihi yapıları sizi selamlıyor. Karadeniz sularına ulaştığınızda ise güneşlenmeye ve tertemiz sularda yüzmeye hazır olun. Dönüşte ise akşam güneşini, Anadolu Yakası kıyılarından uğurlayabilirsiniz. Tüm gün süren mavi yolculuğunuz, akşam evinizde sona ererken, yaz aylarında şehirden ayrılmadan yaptığınız mavi tur ile gelecek tatil planınız şimdiden belli olabilir.


Yurt dışı aaviliklerine Açılın: Yunan Adaları, İtalya ya da Güney Fransa…

Yurt dışında bir mavi tur planlıyorsanız, yolculuğunuz niteliği, seyahat edeceğiniz yat ya da gemi, nereye gitmek istediğinize göre değişiyor. Mavi tur yurt dışı programlarında en çok tercih edilen Yunan Adaları turu, başlangıç için harika bir seçim. Yunan Adaları’na düzenlenen yat turları genellikle Datça, Bodrum ve Marmaris çıkışlı oluyor. Yat ve gulet seçenekleri olan, tercihen iki hafta süren bu gezilerin en popüler rotası ise Santorini ve Mikanos güzergahı. Oniki Adalar içinde öne çıkan, tarihi ve şövalyelerin inşa ettiği Rodos Adası’nı keşfetmenin en iyi tarafı ise, Ege güneşinden en çok yararlanabileceğiniz ada olması. Kuzey ve güney Yunan adaları olarak planlanan turlardan beklentinize en uygun olanı seçerek kısa ya da uzun bir tatili sıra dışı hale getirebilirsiniz. Rotanızı nereye çevirirseniz çevirin, denizden kıyıları seyredeceğiniz mavi turunuz, gelecek yaz için sabırsızlanmanız demek olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir