Tatil Önerileri

Ege İncisi Thassos (Taşoz) Adası Gezi Rehberi – Prontotour

Taşoz

Özellikle hafta sonları için hem yakın hem huzurlu hem de ekonomik bir yere tatile gitmek isterseniz Taşoz Adası olarak da bilinen Thassos sizin için harika bir alternatif oluşturuyor. Yunan kültürünün ve lezzetlerinin tadını çıkarırken Ege’nin büyüleyici doğası ve plajlarıyla iç içe vakit geçirmek istiyorsanız Thassos Adası tüm bu beklentilerinizi fazlasıyla karşılıyor. Ülkemize en yakın ve aynı zamanda en ekonomik Yunan adalarından biri olan Thassos’a dair tüm detaylarsa aşağıda sizi bekliyor.

Taşoz Nerede?

Thassos Adası, Yunanistan adaları arasında en kuzeyde yer alan ada olarak biliniyor. Trakya ile çevrelenmiş olan Thassos Adası‘nın Türkiye tarafında Edirne ve Çanakkale, Yunanistan tarafında ise Kavala ve Selanik bulunuyor. Tüm bu detaylar düşünüldüğünde ada, ülkemize en yakın Yunan adalarından birini oluşturuyor.

Taşoz’a Nasıl Gidilir?

Thassos Adası, Türkiye’ye oldukça yakın olsa da önce kara yolu ardından deniz yolu ile ulaşım sağlamak gerekiyor. Özellikle yazları Kavala’dan hareket eden feribot seferleriyle adaya 1 saat 15 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabiliyorsunuz. Türkiye’den Kavala’ya gitmek için de İstanbul – Selanik arasında işleyen otobüs seferlerini tercih edebilirsiniz. Ancak bu seferlerin genellikle sezonluk ve seyrek olduğu düşünüldüğünde özel araçla Kavala’ya ulaşmak daha avantajlı bir seçeneğe dönüşüyor. İstanbul’dan Thassos’a ulaşmak yaklaşık 5 saat sürüyor. Ada içinde ulaşım içinse otobüsleri ve taksileri tercih edebiliyorsunuz.

Kendiniz ulaşım sağlamak yerine dilerseniz Thassos turları ile hem pratik bir şekilde hem uygun fiyatlar üzerinden adaya kolayca ve konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz. Karayolundan ulaşım, feribot seferleri ve ada içi transferlerin tümü önceden ayarlanmış olacağı için size yalnızca Thassos Adası‘nın keyfini çıkarmak kalıyor. Üstelik rehber eşliğinde gerçekleştirilen profesyonel Thassos turu seçenekleriyle adayı gezerken hakkındaki her şeyi de öğrenebiliyorsunuz.

Taşoz’a Ne Zaman Gidilir?

Thassos Adası, hem ulaşım hem iklim avantajları nedeniyle daha çok yaz ve bahar aylarında ziyaret ediliyor. Bu dönemlerde adaya giden feribot seferleri sıklaşırken adanın en güzel detaylarından biri olan plajlarında da Ege Denizi’nin tadını doyasıya çıkarabiliyorsunuz. Ada, yaz aylarında hem yerli hem yabancı turistler tarafından daha sık ziyaret edildiği için bahar aylarında göre biraz daha kalabalık oluyor. Eğer adayı daha sakin bir zaman diliminde görmek isterseniz mayıs, eylül ve ekim ayları bunun için en ideal aylar diyebiliriz.

Taşoz Adası Gezilecek Yerler

Thassos Adası‘nda gezilecek yerleri ağırlıklı olarak doğal güzellikler, plajlar ve dağ köyleri oluşturuyor. Diğer birçok Yunan adasının aksine girintili bir yapıya sahip olmayan adanın tek merkezi noktasını ise yine adayla aynı isme sahip olan Thassos kenti oluşturuyor. Küçük bir liman kenti olarak tanımlanabilecek Thassos dışında adanın güneyindeki Limenaria ile beraber birkaç küçük köy daha bulunuyor. İşte Thassos Adası’nda gezilecek yerlerin tümü…

Thassos

Taşoz / Limenas

Adanın en büyük yerleşim yeri olan Thassos veya diğer ismiyle Limenas, kesinlikle ayrı bir başlık altında bahsedilmeyi hak ediyor. Tarihi yapılarla çevrili olan liman çevresi, antik kent kalıntıları ile beraber Arkeoloji Müzesi’ni de içinde barındırıyor. Amfi Tiyatro ve Akropolis’e giden yol biraz dik olsa da hem alışveriş hem eğlence hem de manzara açısından en etkileyici noktayı da burası oluşturuyor. Özellikle el yapımı eserlere ilgi duyuyorsanız buraya geldiğinizde kesinlikle Costis çömlekçisini ziyaret etmelisiniz.

Panagia

Thassos daha çok plajlarıyla ünlü olsa da dağ köyleri de Yunan kültürüne ve lezzetlerine yakından tanıklık etmek isteyenler için ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bu dağ köyleri arasında en popüler ve turistik olanlarından birini ise Panagia oluşturuyor. Adanın kuzeybatısında yer alan köy, merkeze yakın bir konumda bulunuyor ve merkezden hareket eden otobüs ya da taksilerle ulaşılabiliyor. Burada pek çok tarihi köy evini görebileceğiniz gibi Yunanistan’ın ve adanın en ünlü lezzetlerinden biri olan oğlak, kuzu ya da tavuk çevirmeyi tadabilir, birçok hediyelik eşya alabilirsiniz. Adada ziyaret edebileceğiniz diğer köyler arasında ise eski bir dağ köyü sayılan Potamia, turistik bir köy olan Kinira, tamamen terk edilmiş olan ancak turistlerin ilgi gösterdiği Astrida, dar sokaklarıyla ünlü Kalirachi ve adanın batı kıyılarına bakan etkileyici manzarasıyla Sotiros yer alıyor.

Panagia

Aliki

Adanın en romantik ve güzel plajı sayılabilecek Aliki, güney kıyılarında konumlanıyor ve her daim sakin deniziyle mükemmel bir deniz, kum, güneş keyfi sunuyor. Kuzeyde yer alan merkeze uzak bir noktada sayılsa da Aliki’ye otobüs ve taksilerle yaklaşık 45 dakika 1 saat içinde ulaşabiliyorsunuz. Aliki Plajı’nda şemsiye, şezlong, çeşitli yiyecek ve içecek çeşitleri gibi ihtiyaç duyabileceğiniz tüm detaylar bulunuyor.

Giola

Thassos Adası dendiğinde akla ilk gelen görsellerden biri olan Giola, Aliki ve Astrida arasında yer alıyor ve dünyadaki sayılı doğal havuzlardan biri olarak kabul ediliyor. Aliki’den, Astrida yönüne yani adanın güneyine doğru ilerleyerek ulaşabileceğiniz Giola, adanın en çok ziyaret edilen noktalarından birini oluşturuyor. Özellikle denizin dalgalı olduğu zamanlarda denizden gelen sularla dolan Giola, oldukça temiz ve berrak bir hâl alıyor.

Aliki

Taşoz Plajları

Yaklaşık 40 adet farklı plaja ev sahipliği yapan Thassos Adası, hem yerli hem yabancı turistler tarafından tam anlamıyla bir deniz, kum, güneş cenneti olarak görülüyor. Hepsini tek bir turistik gezide görebilmek mümkün olmasa da en beğenilenler arasında yer alan Golden Beach, Paradise Beach, Metalia Beach, Limenas Beach, Tripiti Beach, Potos Beach ve Psili Ammos Beach gibi alternatifleri ziyaret edebilirsiniz.

Taşoz yanı sıra birbirinden keyifli Yunanistan turları ile Ege’nin diğer adalarını ve Yunanistan’ın turistik şehirlerini yakından görebilirsiniz.

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir