Alışveriş

En Uygun Tatil İçin Euro Kullanmayan Ülkeler

ucuz tatil

Tatil zamanları yaklaştığında, özellikle yurt dışı tatiline çıkmayı sevenlerdenseniz en az harcama ile en ucuz tatil yapmak istersiniz. Bu noktada ucuz tatil nasıl yapabilirim; sorusu ortaya çıkacaktır. Özellikle yükselen Euro kuru nedeniyle daha ucuz tatil rotaları daha cazip gelebilir. Euro kullanmak zorunda olmadığınız ve çok keyif alacağınız ekonomik tatil önerileri arıyorsanız, Avrupa’da bulunan ve kendi para birimini kullanan ülkelere göz atmalısınız! Bu sayede yolda çok zaman kaybetmeyerek ekonomik tatil yerlerine ulaşmış olabilirsiniz. 

Ucuz tatil ve yakın rota arayanlar için: Bulgaristan

Türkiye’ye mesafesinin yakın oluşu, Bulgaristan’ı oldukça cazip bir lokasyon haline getirir. Ucuz tatil yapmak istiyorsanız Bulgar Levası kullanılan Bulgaristan’ı düşünebilirsiniz. 1 Türk Lirasının yaklaşık 3 Bulgar Levasına eşit olduğu ülkenin oldukça zengin bir tarihi var. Büyüleyici mimarisi, huzur verici sahilleri ve doğal güzellikleri ile unutulmaz bir tatil vadeden Bulgaristan, bir tatilde birçok aktiviteyi deneyimlemenize olanak sağlar. Başkent Sofya’ya 3-4 gün ayırıp gündüzleri müzeleri ve kiliseleri gezebilir, akşamları tarator ve güveç çorbalar gibi leziz yerel yemekleri tadıp hareketli gece hayatına katılabilirsiniz. Kışın ise Pirin Dağı eteklerinde yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yerini alan Bansko gibi bir kış tatili merkezinde kayak tatili yapabilir ve karın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Bulgaristan’da ucuz tatil seçeneğinizi hem kültürel tatil hem kayak tatili olarak değerlendirmeniz mümkün.

Kültür ve tarih kokulu bir tatil düşleyenlere: Polonya

Para birimi olarak Zloty kullanan Polonya, ucuz tatil rotaları arasındadır. 1 Zloty 1,46 Türk Lirasına denk gelir, bu yönüyle bütçenizi Türkiye’de tatil yapacakmış gibi düşünebilirsiniz. Polonya, doğal güzellikleri ve tarihi mimarisi ile öne çıkar. 2. Dünya Savaşı’nı en derinden yaşayan ülkelerden biri olan Polonya’da, bu esintileri taşıyan çokça eser ve müze bulabilirsiniz. Kültürel bir tatil yapmak ve 2. Dünya Savaşı hakkında bilgi kazanmak istiyorsanız Krakow şehrine yakın bir mesafede bulunan Auschwitz toplama kampını gezebilirsiniz. Kışın keyifli ve kar dolu bir kış tatili istiyorsanız Zakopane, küçük ama hareketli bir şehir hayatını tatmak ve dünyanın en eski tuz madenini görmek isterseniz Krakow, Polonya ruhunu yansıtan kalabalık bir şehir hayatı görmek istiyorsanız Varşova, Baltık Denizi manzaralı bir liman kenti tercih ederseniz Gdansk ve Sopot ideal uğrak noktalarınız olabilir. Hem ucuz tatil yapmak, hem de dolu dolu bir tatil geçirmek istiyorsanız Polonya mutlaka değerlendirmeniz gereken ülkeler arasında.

Masalsı bir ülke arayanlara: Çek Cumhuriyeti!

Ucuz tatil için vazgeçilmez olan Çek Cumhuriyeti, bir diğer ismi ile Çekya, özellikle Türkiye’den çok sayıda turist çeken bir ülke. En çok Prag şehri için gidilen Çekya, para birimi olarak Çek Korunası kullanır ve 1 Türk Lirası yaklaşık 7 Çek Korunasına denk gelir. Bu sayede en ucuz tatil seçeneklerinden biri arasına girer. 2. Dünya Savaşı’nda zarar görmemesi sayesinde hala günümüzde barok ve gotik esintiler taşıyan ülke, başka bir dünyada hissettirmesi ile turistlere unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatır. Eski Şehir bölgesi ve Karl Köprüsü ile bilinen Prag, mimari güzelliği ile dikkat çeker. Gündüz mimari güzelliklerin ve eşsiz müzelerin tadını çıkarabileceğiniz Prag’da, geceleri de hareketli gece hayatı ile her şeyi içeren dört dörtlük bir tatil geçirebilirsiniz. 

Fantastik bir tatil rotası: Romanya

Ucuz tatil önerileri söz konusu olduğunda akıllara gelen bir başka ülke olan Romanya’da Romen Leyi kullanılır ve 1 Romen Leyi yaklaşık 1,3 TL’ye denk gelir. Romanya, Türk vatandaşlarından vize talep eder ancak yine de ucuz tatil lokasyonları arasında yerini alır. Başkenti Bükreş’tir ve Bükreş, “Küçük Paris” olarak da bilinir. Aralık ve Mart arasında kayak yapılabilen ülke, her mevsimde ziyaret edilebilir. Kont Dracula’nın doğum yeri olarak bilinen Transilvanya bölgesi ile oldukça fazla turist çeken Romanya, masalsı mimari yapıları ile ziyaretçilerine ilginç bir gezi deneyimi yaşatır. Ayrıca Sibiu ve Sighişoara şehirlerinde her yıl fantastik karakterler ile ilgili festivaller düzenlenip dünyanın her yerinden ziyaretçiler ağırlanır. Gerçek dışı bir serüveni ucuz tatil seçeneği ile birleştirmek isterseniz Romanya size göre bir ülke olabilir.

Hem ucuz tatil hem doyasıya eğlence için: Macaristan

Ucuz tatil nerede yapılır sorusunun en popüler cevaplarından biri de Macaristan! Budapeşte ile favori tatil lokasyonlarından biri haline gelen Macaristan’da, Macar Forinti kullanılır. 1 Forint 50 TL’ye denk gelir. Bütçenizi zorlamayacak olan Macaristan; Buda, Pest ve Eski Buda adı verilen 3 bölgenin birleşiminden oluşan bir şehirdir. Tuna Nehri ile ayrılan şehirde Eski Buda, tarihi bölgeyi temsil eder. Buda Kalesi, Gellert Tepesi, Parlamento Binası gibi tarihi yerleri gezebileceğiniz Macaristan, kaplıcaları ile de ünlüdür. Macaristan’da geçireceğiniz bir tatilde bir gününüzü kaplıca ve termal havuzlara ayırabilirsiniz. Gulaşları ile ünlü olan ülkede leziz gulaşları deneyebilir, farklı tatlardaki etlerin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Macaristan dünyaca ünlü Sziget Festivali’ne ev sahipliği yapar. Danube Nehri’nin ortasında bir adada gerçekleşen festivale dünyanın her yerinden katılımcılar gelir ve unutulmaz performanslar sergilenir. Siz de eğlenceli bir tatil istiyorsanız tatilinizi Sziget festivali tarihlerine denk getirebilirsiniz. Ucuz tatil yapıp hayat boyu unutamayacağınız anılara imza atmak Macaristan’da mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir